| Kick-off Energietransitiefonds Rotterdam

Rotterdam staat voor een grote opgave: 20% van de landelijke CO2 uitstoot komt uit het Rotterdams gebied. Daarom zijn er nieuwe technologieën en ideeën nodig.

Op donderdag 3 juni om 13:00 uur lanceert de Gemeente Rotterdam samen met InnovationQuarter het Energietransitiefonds Rotterdam.

We willen dit bijzondere moment voor de stad niet ongemerkt voorbij laten gaan en nodigen u van harte uit om de lancering bij te wonen via een online event vanuit het circulaire hart van de stad – Blue City.

Samen met innovators in de energietransitie nemen wij u mee in het verhaal. Hoor van bevlogen klimaatjournaliste Bernice Notenboom, voorloper in schone energietransitie Michael Liebreich en andere sprekers over de opgaven en kansen die er liggen.

| Wat is het Energietransitiefonds Rotterdam?

Het investeringsfonds van de Gemeente Rotterdam, met een omvang van € 100 mln., financiert innovatieve kapitaalintensieve bedrijven en grote duurzame projecten die kunnen bijdragen aan de Rotterdamse energietransitie en circulaire economie. Denk hierbij aan de grootschalige opslag van energie, elektrificatie van de industrie en vervoer, nieuwe technologieën voor recycling van plastics of infrastructuur voor waterstof. Het fonds ondersteunt projecten in Rotterdam die aan deze doelen werken, een duidelijke maatschappelijke meerwaarde hebben en die door onvoldoende financiering niet of niet snel genoeg van de grond komen. InnovationQuarter treedt op als fondsmanager voor het Energietransitiefonds Rotterdam.

| Waarom Energietransitiefonds Rotterdam?

De ambitie van Rotterdam is het terugdringen CO2-uitstoot. In 2050 wil de stad klimaatneutraal zijn. Daarom wordt er de komende jaren flink ingezet op de energietransitie en een circulaire economie. Het Energietransitiefonds Rotterdam investeert in bedrijven of projecten die dit proces een impuls geven. Soms worden dergelijke transitieprojecten niet snel door de markt gefinancierd, vanwege hogere risico’s, hogere kapitaalbehoefte of langere terugverdientijden. Bovendien richt het fonds zich op de hele waardeketen, van productie, via infrastructuur tot de gebruikerskant van energie en natuurlijke bronnen.

| Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met:

*Foto credits: Danny Cornelissen en Guido Pijper

| Samenwerkingspartners

Gemeente Rotterdam
InnovationQuarter
Energietransitiefonds Rotterdam