| Investeringscommissie

Pauline Bieringa - Voorzitter
Directeur/Managing Director Triodos Bank
Na haar studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Pauline een MBA-opleiding gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1988-1990 heeft zij gewerkt bij een joint venture van raadgevend ingenieursbureaus in Den Haag. Haar bancaire loopbaan begon in 1990 begonnen bij NMB Postbank, waar zij nauw samenwerkte met ontwikkelingsbanken, en waar ze samen met een collega een “Renewable Energy Desk “ oprichtte (1992). Na onder andere jarenlang in de kredietbeoordeling van de Amerikaanse kantoren en voor ING in Duitsland gewerkt te hebben, heeft ze in 2004 de overstap gemaakt naar BNG Bank, en heeft daar 16 jaar als Directeur Public Finance (kredietverlening aan (semi-)overheden) gewerkt. Sinds september 2020 is Pauline Algemeen Directeur van Triodos Bank Nederland.

Huib Morelisse
Co-Founder Breathe Conscious Ownership
Huib is na zijn studie aan de TU in Delft in de consultancy wereld begonnen. Bij de Duitse energie multinational RWE werd hij CEO in Nederland, om vervolgens ook in het bestuur van Essent (CTO) en Nuon (CEO), tegenwoordig Vattenfall, te fungeren. De afgelopen jaren was Huib bij Lagerwey Wind als CEO actief en onderdeel van het bestuur van de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA). Ook is hij betrokken bij TBI als lid van de raad van commissarissen. Momenteel is Huib onderdeel van het zelf ontwikkelde ultra-long-horizon investeringsbedrijf, Breathe.

Aruna Subramanian
Boardmember SABIC Ventures
Aruna heeft een achtergrond als ingenieur bij Schlumberger Oilfield Services (11 jaar). Vervolgens is Aruna de corporate VC wereldingedoken bij onder anderen Shell Ventures, Kenda Capital en Chemelot Ventures. Met al haar ervaring in de technologische en venture capital wereld heeft ze in een groot aantal raden van advies gezeten. Inmiddels werkt ze al meer dan vijf jaar bij Saudi Basic Industries Corporation, beter bekend als SABIC, in het bestuur van SABIC Ventures.
 

Harald Swinkels
Serial entrepreneur
Harald is een van Nederlands’ meest succesvolle ondernemers, als (mede-) oprichter van IT, energie, uitgeverij en multimedia bedrijven. Meest opmerkelijk is zijn rol in de oprichting van ‘Nederlandse Energie Maatschappij’ (NLE), waar hij meer dan twaalf jaar als CEO fungeerde. Momenteel is Harald actief in de filmproductie wereld, als schrijver, en als adviseur.
 

Mart van Bracht
Management en toezichthouder in de energie transitie
Met een technische achtergrond in de geologie en hydrologie is Mart de eerste jaren van zijn carrière actief geweest als geo-wetenschapper. Daarna vervulde hij verschillende managementpositie binnen TNO. Hij was 12 jaar directeur van de Geologische Dienst Nederland en 8 jaren algemeen directeur van TNO Energie; een van de vijf Divisies van TNO. Na zijn pensionering vervult hij verschillende RVA en toezichthoudende posities bij vooraanstaande organisaties en universiteiten. Mart is nu directeur bij Topsector Energie, een innovatie platform van de Nederlandse overheid.