Werkwijze

Tien weken lang vindt er wekelijks een bijeenkomst plaats: een praktische workshop of een individuele sessie. Buiten deze bijeenkomsten wordt veel van je verwacht. Iedere week werk je zelfstandig aan activiteiten en word je hierbij gecoacht door een business developer, investment manager of andere betrokkenen. Je gaat actief in gesprek met (potentiële) klanten om voldoende bewijslast te verzamelen. Samen met andere ondernemers volg je het programma. Het zijn intensieve én leerzame weken!


Groepsbijeenkomsten
Wekelijks kom je met alle deelnemers bij elkaar, waarbij je enerzijds jouw voortgang presenteert aan de groep en daarnaast training krijgt over theorie en in vaardigheden. Deze bijeenkomsten staan in het teken van de vijf kerndimensies klant, product, team, businessmodel en geld. Voor het online deel van de bijeenkomsten (7 van de 10 sessies) maken we gebruik vanMicrosoft Teams.

Individuele online workshops
Tijdens het programma vinden er ook twee individuele sessies plaats. Eén op het gebied van intellectueel eigendom en één op het gebied van financieringsstrategie. Deze individuele sessies vinden plaats via Microsoft Teams.

Peer-to-peer
Je volgt het programma met een groep ondernemers. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback leer je van elkaars fouten en successen. 

Zelfstandig aan de slag
Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van de groepsbijeenkomsten. Je wordt hierbij gecoacht door een business developer, investment manager of andere betrokkenen. In de tweede en derde week van het programma ga je aan de slag met de kerndimensie ‘klant’, dit zijn zeer intensieve weken, in deze weken ga je minimaal tien klanten per week interviewen. Het is aan te raden om hiervoor veel tijd vrij te maken in je agenda.

Digitale omgeving
Om het programma efficiënt te doorlopen, maak je gebruik van onze digitale omgeving StartupDashboard. Deze omgeving geeft je inzicht wanneer welke bijeenkomsten zijn en wanneer je welke praktijkopdrachten uitvoert.