International Readiness Programma

Overweeg je internationaal actief te worden of heb je af en toe een aanvraag uit het buitenland? Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit het buitenland. In compacte online sessies tijd doorloop je samen met andere ondernemers vijf masterclasses. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van de groepsbijeenkomsten. Je leert van elkaars ervaringen en inspireert elkaar om tot actie over te gaan.

Je kan met meer mensen uit je bedrijf deelnemen. Het aantal bedrijfsplaatsen is beperkt om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Marit Kuypers, InnovationQuarter.

Voor wie?

CEO, Business Developer, Commercieel Manager van Start-ups, scale-ups en (klein) MKB met internationale ambitie.

Wat mag je van het programma verwachten?

  • Je krijgt inzicht in de potentie van je markt en je bestaande klanten en nieuwe klanten in het buitenland.
  • Je krijgt inzicht in de problemen die op verschillende niveaus bij jouw klanten spelen en ontdekt hoe jij daarop kan inspelen.
  • Je valideert het klantprobleem en bepaalt met welke klanten je de buitenlandse markt betreedt.

Het programma

Verspreid over een periode van 8 weken vinden er vijf masterclasses plaats over een specifiek onderwerp. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De online masterclasses zijn verdeeld over 5 dagdelen van twee uur. 

Activiteit Tijd Meer info
februari 11, 2021
Kennismaking en marktpotentie buitenlandse markt2:00 PM - 4:00 PM
februari 25, 2021
De buitenlandse klant 2:00 PM - 4:00 PM
maart 11, 2021
Klantprobleem 2:00 PM - 4:00 PM
maart 25, 2021
Propositie ontwikkeling 2:00 PM - 4:00 PM
april 1, 2021
Ontdek je ideale klant 2:00 PM - 4:00 PM

Praktijkopdrachten

Het programma is een combinatie van theorie en praktijk. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van de groepsbijeenkomsten.

Digitale omgeving

Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats en staan de praktijkopdrachten welke je uit moet voeren ter voorbereiding en afronding van de groepsbijeenkomsten.

Deelnamekosten

De kosten bedragen 250 euro per bedrijf. Per bedrijf is er plek voor maximaal twee deelnemers.