Succesvolle implementatie van lasrobots: tips van experts

Overweeg je een deel van jouw productieproces te automatiseren met een lasrobot? Of heb je geïnvesteerd in een lasrobot, maar haal je er eigenlijk onvoldoende rendement uit? Jij staat daar niet alleen in. Veel (mkb-)bedrijven die actief zijn met digitalisering en robotisering, ervaren problemen bij de implementatie van systemen in het productieproces. Daarom biedt SMITZH nu het programma ‘Lasrobots, kleine series’, waarin je door toonaangevende partners wordt begeleid naar een succesvolle implementatie van jouw lasrobot(s).

De juiste randvoorwaarden
Echt succesvol innoveren met lasrobots, is een kwestie van het op de juiste manier invullen van de randvoorwaarden. Daarbij gaat het onder meer om de robotopstelling, de vertaling CAD-CAM, het design, de proceslogistiek, procesoptimalisatie, en ‘last but not least’ de skills van jouw medewerkers. In dit programma werk je in verschillende stappen gericht toe naar een optimale en structurele implementatie van de lasrobot in jouw productieproces, waarbij er een focus is op de toepassing bij kleine series. In het project wordt ook ruim aandacht besteed aan de opleiding/training van jouw medewerkers en is er ruimte voor kennisdeling met andere bedrijven uit de regio.

Waar dit programma zich specifiek richt op de implementatie van lasrobots, helpt het jou ook andere innovaties op het gebied van automatisering en robotisering binnen jouw organisatie te verbeteren en te versnellen.

Voor wie?

Dit prorgramma is bedoeld voor (mkb-)maakbedrijven uit Zuid-Holland.

Deelnemen?

Tijdens ons webinar geven we jou een introductie in dit programma. We geven een toelichting op de meerwaarde van lasrobots voor jouw bedrijf en we delen waardevolle ervaringen vanuit het bedrijfsleven. 

Je kunt deelnemen op donderdag 20 mei van 15.00 tot 16.00 uur en vrijdag 28 mei van 9.00 uur tot 10.00 uur. 

Het programma

Het programma bestaat uit drie onderdelen, die je desgewenst ook los van elkaar kunt afnemen. De eerste stap is altijd een kosteloos en vrijblijvend ‘goed gesprek’. Hierin komen alle bedrijfsprocessen aan de orde en worden knelpunten en kansen besproken. Op basis van dat gesprek wordt in overleg bepaald hoe het programma verder wordt ingevuld.

Programma

Welkom en introductie

Introductie robotlassen

Ervaring uit de praktijk

Vervolgstappen en uitleg programma

Door

Duurzaamheidsfabriek

LAC Fieldlab Smart Welding Factory

Machinefabriek De Waal

SMITZH