Over de handelsmissie

Biedt uw MKB bedrijf of scale-up een energie-gerelateerde technologie aan op het gebied van duurzaam bouwen en/of renoveren? Past het betreden van de Zweedse en/of Deense markt binnen uw bedrijfsstrategie? Meld u dan nu aan voor deze handelsmissie! 

Zowel Zweden als Denemarken hebben grote ambities als het gaat om het realiseren van energiebesparende bouw en renovaties in de komende decennia. Zo heeft Kopenhagen zich tot doel gesteld in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn, en in een periode van 10 jaar de 2 miljoen ton carbon footprint van de stad volledig te elimineren. De Zweedse constructiesector heeft als doel om voor 2030 50% minder emissies uit te stoten. De gestelde doelen vereisen een aanzienlijke investering in schone technologieën. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, zoals ook te lezen is in dit recente marktrapport over Sustainable Building Opportunities in Sweden and Denmark. 

De afgelopen anderhalf jaar is gebleken dat er in zowel Denemarken als Zweden veel interesse is in samenwerking met Nederlandse technologieaanbieders. In deze periode hebben verschillende (online) events plaatsgevonden waar Nederlandse bedrijven in contact zijn gebracht met een breed scala aan projecten, potentiële partners en klanten in beide landen.

Met de fysieke missie van 13 tot en met 16 juni 2022 krijgen Nederlandse bedrijven de kans om verder te bouwen op de relaties die zijn ontstaan in de regio’s Kopenhagen, Malmö/Lund en Helsingborg. Ook bedrijven die niet eerder betrokken waren zijn van harte welkom om zich aan te melden voor deze handelsmissie.

Waarom is deze missie waardevol voor mij?

  • Breng een bezoek aan maar liefst vier steden waar veel kansen liggen op het gebied van zowel nieuwbouw als renovatie: Kopenhagen, Malmö, Lund en Helsingborg.
  • Kom in contact met nieuwe potentiële partners en klanten, en/of ontmoet uw eerder opgedane contacten ter plekke.
  • Verkrijg inzicht in concrete projecten op de Zweedse en Deense markt en hoe uw bedrijf kansen op deze projecten kan benutten.
  • Mogelijkheid om met de Nederlandse overheid via consortiavorming en publiek-private samenwerking markttoegang te verkrijgen.
  • Mogelijkheid tot één-op-één matchmaking voor de Deense óf Zweedse markt door een lokale matchmaker.

Om er verzekerd van te zijn dat alle deelnemers hun doelen behalen tijdens deze missie zullen we de registratie zorgvuldig behandelen.  Binnen 10 werkdagen bevestigen uw deelname.  Er is ruimte voor max 15 deelnemers, vol=vol.

Concept Programma*

* Het onderstaande programma is een voorbeeld van hoe het uiteindelijke programma er uit kan komen de zien. Het programma is nog in ontwikkeling, mogelijk wijzigen of komen er nieuwe programma onderdelen bij, of verschuiven programmaonderdelen.

zondag 12 juni 2022
 

Before  19.30

Delegation arrives according to own preference

19.30 – 21.00

Welcome drinks at the Embassy

maandag 13 juni 2022
 

8.00 – 9.00

Breakfast, quick intro into the programme, getting to know the delegation

 

9.00 – 10.00

Visit to project with relevant stakeholders

 

10.30 – 12.30

State of Green, City of Copenhagen (tbc), Danish Energy Agency & Copenhagen Capacity – introduction to the region & Danish cleantech ambitions

 

12.30 – 15.00

Roundtables with Confederation of Danish Industries, including networking lunch.

15.00 – 18.00

Networking drinks with Green Building Council Denmark & members

  • Introduction by Danish & Dutch partners
  • One minute pitches by Dutch delegation
  • Networking


 

dinsdag 14 juni 2022
 

9.00 – 10.30

Visit to Energylab Nordhavn (tbc)

10.30 – 11.15

Introduction & tour by NREP (t.b.c.)

 

11.30 – 12.30

Introduction of Lynetteholm project by By & Havn

 

12.30 – 13.00

Lunch

 

13.30 – 14.30

Visit Jernbanebyen with Lendager

 

15.00 – 17.30

Bloxhub & Proptech Denmark

  • Introductions
  • Presentations of organizing parties
  • Panel discussion/roundtable

Meet the network (networking session)

 

Evening

Travel to Malmö

woensdag 15 juni 2022
 

8.00 9.00

Introduction to Skane & major development projects in the region with Invest in Skane

 

9.00  11.00

Round tables sessions with local stakeholders

 

11.00  12.30

(early) networking lunch with local stakeholders

 

12.30 14.00

Visit to (project in) Västra Hamnen with relevant stakeholders

 

14.00 15.00

Travel from Malmö to Lund

 

15.00 17.00

Visit to Brunnshög project with City of Lund + round table session with involved stakeholders on the integration of sustainable solutions in the Brunnshög area

donderdag 16 juni 2022
 

8.30 9.30

Welcome by the City of Helsingborg’s innovation and construction departments, as well as key stakeholders in real estate developments.

 

9.30 12.00

Round table sessions/workshop with local construction network

 

12.00 14.00

Visit Climate Impact Day https://cleantechscandinavia.com/Events/city-climate-impact-day/#register

 

14.30 – 16.00

Visit to project(s) in Oceanhamnen with relevant stakeholders

 

16.30 – 17.30

Wrap up of the mission

 

vrijdag 17 juni 2022
 

9.00 – 13.00

Various matchmaking activities in Malmö and Copenhagen

 

Optioneel: Individuele matchmaking (meerprijs ex btw € 500,-)

Indien u gebruik maakt van individuele matchmaking zullen er 2 à 3 afspraken voor u worden gepland. Deze zullen zo veel mogelijk rondom onderstaand programma plaatsvinden. Overige afspraken zullen in overleg op een ander moment fysiek of digitaal gepland worden.

Om er verzekerd van te zijn dat alle deelnemers hun doelen behalen tijdens deze missie zullen we de registratie zorgvuldig behandelen.  Binnen 10 werkdagen bevestigen uw deelname.  Er is ruimte voor max 15 deelnemers, vol=vol.

Praktische zaken & kosten

Uiteraard nemen we bij de organisatie en uitvoering van deze missie alle geldende regels en beperkingen rondom Covid-19 van de Nederlandse, Deense en Zweedse overheid en onze Deense en Zweedse hosts in acht.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Wij raden u aan hotels en vluchten te boeken met een optie tot annuleren. InnovationQuarter en overige organiserende partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

De kosten voor het collectieve deel van de missie bedragen 500 euro (ex. BTW) per bedrijf (1 deelnemer per bedrijf). Indien u van individuele matchmaking voor de Deense markt gebruik wilt maken betaalt u 500 euro (ex. BTW) extra voor deze service.

Vragen?

Anne de Vries
Senior Project Manager Internationalisation - Energy&Circularity
+31 6 22546065
Anne de Vries

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door:

This mission is part of a long-term effort by the Dutch Embassy in Stockholm, FME, InnovationQuarter, the Regional Business Development Team for the Baltics and Nordics, the Netherlands Enterprise Agency (RVO) and ROM Utrecht Region to support Dutch companies in the sustainable building and energy systems sector with their market expansion to the Scandinavian market.