Dit evenement is uitgesteld, een nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Meldt u dan aan via de knop op deze website en u ontvangt als eerste een uitnodiging.

5G in de maakindustrie: nieuwe mogelijkheden in productie, planning en opleiding

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In dit (online) event vanuit de Duurzaamheidsfabriek gaan experts met elkaar in gesprek over de impact die dit zal gaan hebben op bedrijven in de maakindustrie. 

Versnellen van 5G-innovatie

De telecomsector werkt aan de uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken. 5G maakt nieuwe toepassingen mogelijk: er is tot 1000x meer bandbreedte beschikbaar binnen een gebied, er kunnen tot 100x meer verbindingen tegelijkertijd worden gemaakt, en dat met een extreem hoge betrouwbaarheid.

De komst van 5G maakt daarmee allerlei innovaties mogelijk. In de vakpers voor de maakindustrie worden allerlei nieuwe toepassingen in het vooruitzicht gesteld. Denk aan grootschalige uitrol van sensoren in fabrieken, waarmee bijvoorbeeld de uitval wegens onderhoud veel beter voorspeld kan worden. Maar ook aan toepassingen van Virtual Reality of Augmented Reality brillen bij opleiding en training van vakpersoneel, of aan meer autonome of flexibel inzetbare robots op de werkvloer.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nu echt waarde toe? Welke impact hebben die op systemen, processen en ketens? Er ligt nog veel onontgonnen terrein om met elkaar te verkennen. Daarom wordt nu gewerkt aan 5G innovatie omgevingen, zoals ook in de Duurzaamheidsfabriek. Met dit event willen we u hierover informeren en inspireren, en vertellen we over ondersteuning die u kunt ontvangen om deze technologie in te zetten in uw bedrijf.

5G Fieldlabs in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn al zeven locaties ingericht waar bedrijven met innovatieve 5G-technologie kunnen experimenteren en er zijn er nog een aantal in ontwikkeling. Hiermee bieden we bedrijven de mogelijkheid om sneller van een idee naar een gedemonstreerde toepassing te komen. De fieldlabs werken zoveel mogelijk samen en delen waar mogelijk hun kennis, infrastructuur, (studenten)teams en resultaten. Zo maken we van Zuid-Holland de hotspot voor 5G-innovatie!

Voor drie van die locaties stelt Provincie Zuid-Holland nu €500.000,- aan innovatievouchers beschikbaar: Do IoT Fieldlab en The Green Village in Delft en Unmanned Valley in Katwijk. Ieder van die locaties biedt de mogelijkheid om op specifieke use cases te testen. De ‘operator neutral’ 5G-infrastructuur op deze locaties wordt verzorgd door Do IoT Fieldlab.

Samenwerkingspartners

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met:

Jos Maccabiani
Sr. Business Developer
+31 6 42646632
Jos Maccabiani