Informatiesessie 5G-innovatievouchers

Provincie Zuid-Holland stelt € 500.000,- beschikbaar aan bedrijven die in de 5G-fieldlabs van Do IoT nieuwe, op 5G technologie gebaseerde, innovaties ontwikkelen. In dit online event leggen we uit hoe u in aanmerking komt voor deze subsidie.

Versnellen van 5G-innovatie

De telecomsector werkt aan de uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken. 5G maakt nieuwe toepassingen mogelijk: er is tot 1000x meer bandbreedte beschikbaar binnen een gebied, er kunnen tot 100x meer verbindingen tegelijkertijd worden gemaakt, en dat met een extreem hoge betrouwbaarheid.

De komst van 5G maakt daarmee allerlei industriële en maatschappelijke innovaties mogelijk. Denk aan drones die zelfstandig door een pakhuis vliegen en voortdurend voorraden controleren. Aan artsen die vanuit het ziekenhuis het ambulancepersoneel helpen. Of aan ingenieurs die vanuit een veilige locatie meekijken met beelden van een inspectie-robot.

Dat gaat alleen niet vanzelf: bedrijven zullen op andere manieren moeten gaan werken, samen met hun leveranciers die de nieuwe oplossingen met 5G-technologie zullen moeten ontwikkelen en testen. Met deze stimuleringsregeling willen we bedrijven helpen om deze stap sneller te kunnen maken.

Programma dinsdag 11 mei

10:00     5G Innovatie in Zuid-Holland, met o.a.:

  • Kim Larsen (CTIO, T-Mobile Netherlands)

  • Pascal Heijnen (Sr. Consultant 5G en IoT, TNO)

  • Grisjo Koers (Adviseur Smart & Digital Society, Provincie Zuid-Holland)

  • Lenneke de Voogd (Programma Manager Do IoT Fieldlab, TU Delft)

10:40     Uitleg over de Do IoT innovatievouchers
10:50     Q&A met het publiek
11:00     Afsluiting

Na afloop zijn medewerkers van InnovationQuarter, TU Delft en Provincie Zuid-Holland nog 30 minuten beschikbaar om verder in gesprek te gaan over dit programma.

5G Fieldlabs in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn al zeven locaties ingericht waar bedrijven met innovatieve 5G-technologie kunnen experimenteren en er zijn er nog een aantal in ontwikkeling. Hiermee bieden we bedrijven de mogelijkheid om sneller van een idee naar een gedemonstreerde toepassing te komen. De fieldlabs werken zoveel mogelijk samen en delen waar mogelijk hun kennis, infrastructuur, (studenten)teams en resultaten. Zo maken we van Zuid-Holland de hotspot voor 5G-innovatie!

Voor drie van die locaties stelt Provincie Zuid-Holland nu innovatievouchers beschikbaar: Do IoT Fieldlab en The Green Village in Delft en Unmanned Valley in Katwijk. Ieder van die locaties biedt de mogelijkheid om op specifieke use cases te testen. De ‘operator neutral’ 5G-infrastructuur op deze locaties wordt verzorgd door Do IoT Fieldlab.

Samenwerkingspartners

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met:

Jos Maccabiani
Sr. Business Developer
+31 6 42646632
Jos Maccabiani