Activiteit
Break-out: Meedenken over de ActieAgenda met RDM/M4H - Rotterdam
Datum en Tijd
maandag 1 februari 2021, 16:05 - 17:25
Beschrijving

Rotterdam Makers District
Het Rotterdam Makers district bestaat uit RDM Rotterdam en het Merwe-Vierhavensgebied M4H Rotterdam. In het Rotterdam Makers District vestigen ondernemers en kennisinstellingen die werken aan uitvindingen voor de nieuwe economie. Startende bedrijven krijgen de kans uit te groeien tot gevestigde ondernemingen. Jongeren maken hier kennis met techniek. Nieuwe technologieën kunnen ontstaan door nieuwe, soms spontane samenwerkingen en worden op locatie getest en toegepast. Het gebied is voor de hele regio de kraamkamer, proeftuin én etalage voor de circulaire economie. Collectiviteit vormt hierbij de basis voor circulariteit: kennis, ruimte en stromen worden in fysieke en digitale netwerken gedeeld.

 

Community van makers

De meerwaarde van het Makers District zit niet alleen in de fysieke ruimte, maar vooral ook in een bedrijfsklimaat dat samenwerking en ondernemerschap stimuleert en versterkt. De samenwerking met kennis- en onderwijsinstellingen in de regio is cruciaal. Het doel is om een gemeenschap van succesvolle en innovatieve ondernemers te creëren, geïntegreerd in het bredere regionale innovatie-ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en financieringsbronnen.

 

M4H Rotterdam
M4H is een gemengd gebied, in ontwikkeling, proeftuin en testlocatie, met mogelijkheden in tijdelijkheid. Hier is ruimte voor (jonge) ondernemers en kennisinstellingen uit de nieuwe economie. Van start-ups, scale-ups tot grotere corporates met als gemeenschappelijke focus de innovatieve maakindustrie. Hier is ruimte om te werken aan, en experimenteren met technische innovaties voor de toekomst van de stad.

M4H is het nieuwe stadshavengebied van de toekomst. De innovatieve maakindustrie die hier groeit, bloeit de komende jaren naar een bruisend stadsdeel met woningen, horeca, onderwijs en cultuur. Hier ga je werken, wonen en leren. Omliggende wijken bij de ontwikkeling betrekken wordt hierbij steeds belangrijker.

Meer informatie over de gebiedsontwikkeling? Kijk op www.m4hrotterdam.nl

RDM Rotterdam
RDM Rotterdam is dé plek voor innovatie in de haven en het haven industrieel complex; hier werken onderwijs en bedrijfsleven aan ontwikkelingen die bijdragen aan de slimme haven. Studenten en scholieren worden opgeleid in een inspirerende contextrijke leeromgeving waar naast de theorie ook vaardigheden uit de praktijk van het bedrijfsleven aangeboden worden. De combinatie van onderwijs en het bedrijfsleven, het (samen) werken van idee naar prototype (productinnovatie), het gebruik maken van testfaciliteiten en fieldlabs maken van RDM een campus. Op RDM Rotterdam krijgt technisch talent – van student tot scale-up - alle ruimte om zich te ontwikkelen en is daardoor voor vernieuwende technische bedrijven de innovatiehub.

Virtuele sessielink