Webinar: Inclusieve groei voor brede welvaart

maandag 28 juni 2021, 14:00 - 15:00

Webinar: Inclusieve groei voor brede welvaart 

Zuid-Holland is rijk aan leidende onderzoeksinstellingen en hoog-innovatieve bedrijven. Hoe zorgen we ervoor dat we de aanwezige kennis en innovaties benutten voor economisch herstel waarvan breed wordt geprofiteerd?

Zuid-Holland is rijk aan leidende onderzoeksinstellingen en hoog-innovatieve bedrijven. Hoe zorgen we ervoor dat we de aanwezige kennis en innovaties benutten voor economisch herstel waarvan breed wordt geprofiteerd? Tijdens dit interactieve webinar legt Julie Wagner, één van de grondleggers van de innovation district benadering, uit hoe concentraties van kennisinstituten en innovatieve bedrijven kunnen bijdragen aan inclusief economisch herstel.

Hoogleraar ondernemerschap Erik Stam verzorgt de verdieping op de situatie in Zuid-Holland. Op basis van de meest recente brede welvaartscijfers neemt Stam ons mee in belangrijkste maatschappelijke uitdagingen voor Zuid-Holland. De presentatie en een toelichting op de laatste economische facts & figures zijn in handen van Jan Jacob Vogelaar, strateeg bij InnovationQuarter.

Als belangrijke private of publieke speler in Zuid-Holland hoopt de Economic Board Zuid-Holland u van harte te mogen verwelkomen bij dit webinar!

Sprekers

President, The Global Institute on Innovation Districts & Non-resident Senior Fellow, Brookings Institute
Julie Wagner is één van de grondleggers van de Innovation Districts benadering. Als adviseur en onderzoeker adviseert ze wereldwijd regio’s over concurrentievermogen en inclusieve economische groei.
Hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap, Universiteit van Utrecht
Als hoogleraar Strategie, Organisatie en Ondernemerschap weet Erik Stam als geen ander dat ondernemers niet opereren in isolatie: goede randvoorwaarden zijn een belangrijke verklaring voor succesvol ondernemerschap. Daarnaast is hij één van de trekkers van de Brede Welvaartsindicator (BWI) die de Universiteit Utrecht samen met RaboResearch heeft ontwikkeld.
Adviseur strategie, InnovationQuarter
Jan Jacob, strateeg bij InnovationQuarter en de Economic Board Zuid-Holland, is bestuurskundige en economisch geograaf. Als ongedisciplineerd econoom doet hij naast zijn reguliere werk onderzoek aan de Utrecht School of Economics naar de rationale voor en de effecten van venture capital- en ondernemerschapsbeleid.