Webinar: ‘OPTIMALE ONDERSTEUNING VAN JOUW BEDRIJFSVOERING MET ERP’

Enterprise Resource Planning (ERP) is software waarmee je de financiën, toeleveringsketen, operaties, rapportage, productie en HR-activiteiten van jouw bedrijf beheert. Met ERP automatiseert en digitaliseer je jouw bedrijfsvoering en productie, waardoor de efficiëntie en effectiviteit wordt vergroot. Je krijgt meer inzicht in de organisatie. Hierdoor wordt het makkelijker te sturen in de bedrijfsvoering. Om het optimale uit ERP te halen is het belangrijk alle ins en outs van het systeem te kennen. In drie webinars op 15 april, 20 mei en 17 juni wordt het ‘hoe en waarom’ uitgelegd van ERP.

Voor wie?

Deze sessies zijn bedoelt voor mkb-maakbedrijven uit Zuid-Holland.

Wat gaan we doen?

Tijdens de webinars leggen wij in drie stappen uit waarom het handig is dat jouw bedrijf een ERP-programma heeft, en laten we zien wat je ermee kunt doen in jouw bedrijf. En leer je welke variant het beste past in jouw bedrijf.

Het programma

Klik op de verschillende tabbladen om de programma's per sessie te bekijken. 

16:00 - 16:45

Tijdens dit webinar bekijken we wat de toegevoegde waarde is van zo’n systeem voor jouw organisatie en waarom het de investering meer dan waard is. Centraal staat de vraag: nu heb ik een ERP-pakket, maar wat kan ik er verder eigenlijk mee?

Aan de orde komen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Als ik eenmaal een ERP pakket hebt, wat heb ik er dan aan?
  • Hoe zorg ik er voor dat iedereen het goed gebruikt?
  • Hoe kan ik er gebruik van maken om mijn organisatie slimmer te laten werken?
  • Hoe kan ik ERP gebruiken in het sturingsproces van mijn organisatie?

Aan deze sessie doen enkele bedrijven mee die een pakket hebben geïmplementeerd en uitleggen hoe zij het inzetten in hun bedrijfsvoering en wat het hun heeft opgeleverd.

16:00 - 16:45

In de laatste webinar kijken we naar enkele voorbeelden en leveranciers van pakketten. Er zijn heel veel aanbieders op de markt, in verschillende prijscategorieën, met verschillende achtergronden, van verschillende grootte en met verschillende visies op ERP. Centraal staat in dit webinar de vraag: Waarom deze leverancier van specifiek dit ERP pakket?

Vragen die in dit webinar voorbij komen zijn bijvoorbeeld:

  • Wat kan dit pakket, hoe is het opgebouwd, wat is de achtergrond, en past dat bij mijn bedrijf?
  • Waarom zou ik voor deze leverancier kiezen?
  • Klikt het met deze leverancier / dit pakket?
  • Welke lessen zijn er geleerd?

We laten in deze sessie enkele leveranciers aan het woord die iets vertellen over hun pakketten; en een aantal bedrijven die voor één van deze pakketten hebben gekozen. Zij kunnen dan uitleggen waarom er voor elkaar gekozen is, en hoe de resultaten bevallen.